Sikre og bedre boligkøb ved brug af en boligadvokat

Sikre og bedre boligkøb ved brug af en boligadvokat

Et køb af en ny bolig er noget vi ofte gør få gange i vores liv, samtidig med at det også ofte er en af de største økonomiske handler vi gør, som kan få store konsekvenser for vores liv lang tid fremover.

Derfor kan det være en fordel at hyre en boligadvokat f.eks. https://eboligadvokat.dk/ til at råde og vejlede dig igennem købsprocessen faser. Han kan blandt andet hjælpe med at undersøge om der fra kommunens side er lokalplaner, der kan påvirke din lyst til at købe lige den bolig eller om det er bedre at lede videre. 

Forhandling med sælger og ejendomsmægler

Det samme gør sig gældende, når den helt rigtige bolig er fundet og der skal forhandles med sælger og ejendomsmægler. Det er vigtigt at huske at ejendomsmægleren er “sælgers” mand og også vant til at forhandle og hans interesse er, ud over at få solgt boligen også at få den bedste og højeste pris muligt. Det er derfor ikke en dårlig ide selv at medbringe en professionel forhandler til bordet, når der skal forhandles.

Vælger du selv at forhandle med sælger, så husk at lave det forbehold at købsaftalen kun er gyldig, såfremt at den bliver godkendt af din boligadvokat.

Den vigtige tinglysning af skødet

Skødet er købers bevis på at han er ejer af boligen og det er først gyldigt, når det er blevet tinglyst. Tinglysningen sker hos Tinglysningsdomstolen og papirarbejdet kan laves af din advokat. Fordelen ved dette er at han har erfaringen og derfor kan sikre, at papirarbejdet bliver lavet uden fejl og hurtigt og nemt går igennem retten.

I dag foregår tinglysningen digitalt og både sælger og køber underskriver digitalt og ved hjælp af NemID. Danmark er det første land i verden der overgik til digital tinglysning. Der betales et gebyr, samt en promille af købssummen for tinglysningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *