Tænk altankassen med i din indretning

Tænk altankassen med i din indretning

Man skal ikke undervurdere, hvad en flot altankasse kan gøre for indretningen af ens hjem. Mange har kig til deres altanrækværk inde fra for eksempel stuen eller soveværelset, og en lækkert indrettet altankasse med planter og blomster i farver, som spiller godt sammen med stilen i ens lejlighed, skaber sammenhæng og harmoni og udstråler overskud og overblik.

Men hvordan? Det giver denne artikel nogle bud på. Og så gælder det jo i øvrigt bare om at bruge sin fantasi og kaste sig ud i et forsøg. En altankasse kan hurtigt laves om, hvis man ikke er tilfreds med resultatet.

Den spiselige altankasse
Du kan slå to fluer med ét smæk ved at plante krydderurter i din altankasse. De grønne urter er smukke at se på og lækre at have ved hånden, når man laver mad. Hvis du skal have succes med krydderurter i altankassen, skal du selvfølglelig vælge nogle, som har brug for den mængde lys, der typisk lander på din altankasse i løbet af dagen.

Krydderurter i altankassen vil være ekstra oplagt, hvis du har udgang til altanen fra dit køkken.

Den med blomsterne og farverne
Hvis du hellere vil have blomster i altankassen, skal du først og fremmest være opmærksom på lysforholdene på din altan. Hvis den er skyggefuld det meste af dagen, skal du vælge blomster, som har det bedst sådan. Hvis altanen er solrig, skal du finde blomster, som trives med det. Det giver sig selv, vil mange sige – men det er ikke desto mindre vigtigt at huske sig selv på, hvis man vil have en frodig og blomstrende altankasse. 

Dernæst er det en god idé ikke at have for høje blomster i altankassen. De knækker nemmere og står typisk mere sårbart for vinden i en altankasse end i et bed nede ved jorden.

Og så er det naturligvis altafgørende, hvilke blomster du kan lide og har lyst til at kigge på. Og hvis du vil skabe sammenhæng til indretningen inde i lejligheden, kan du overveje hvilke farver, der vil gøre sig godt sammen med væggene indenfor og hvilken stil, altanblomsterne skal harmonere med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *